Skolebestyrelsens værktøjskasse

Skolebestyrelsens værktøjskasse

Værktøjer, inspiration og links til relevant lovgivning til skolebestyrelsens arbejde med principper, tilsyn, værdiregelsæt, årsplaner og møder.

Indhold i værktøjskassen

Indhold i værktøjskassen

Meddelelsesbogen

I meddelelsesbogen skal få, væsentlige punkter og overvejelser sætte fokus på at understøtte elevens faglige og alsidige udvikling. Skolebestyrelsen skal formulere principper for meddelelsesbogen.

Principper

Redskaber til skolebestyrelsens udarbejdelse af skolens principper. Reflektionsskemaer, eksempler, fakta og hjælp til implementering.

Skolebestyrelsens samarbejde

Læs her om skolebestyrelsens eksterne samarbejdspartnere, om samarbejdet med skolelederen og med forældrene og om inddragelse af elevrepræsentanterne i skolebestyrelsens arbejde

Skoler med flere afdelinger

De senere år har der været en udvikling, hvor nogle kommuner nedlægger eller sammenlægger skoler, så skolerne er blevet større og har undervisning på flere matrikler. Denne måde at organisere skolen på er ny i forhold til tidligere, og det giver både nye udfordringer og muligheder.
Elevernes læring

Elevernes læring

Her kan skolebestyrelsesmedlemmer finde værktøjer, materialer og inspiration til at fremme elevernes læring i samspil med forældrene.

Fravær i skolen

Skole og Forældre har udgivet et hæfte om skolebestyrelsens muligheder i arbejdet med elevernes fravær. Det kan downloades gratis her.

Gå til kamp mod ensomhed på skolen

Hver tredje elev mangler nogen at være sammen med i skolen, viser en undersøgelse fra magasinet Skolebørn blandt 1.105 folkeskoleforældre. Ensomhed, tristhed, usikkerhed, dårligt selvværd og manglende lyst til at gå i skole er konsekvenserne for børnene, fortæller deres forældre. Se her, hvad skolebestyrelsen kan gøre.

Spørgsmål og svar

Skole og Forældre leverer rådgivning på mail og telefon til medlemmerne af foreningen. Du kan se nogle af svarene her.